ico

Misiune si viziune

You are here: Home » Misiune si viziuneSpiru_Haret

„A nu sprijini lupta pentru luminarea poporului, a lucra contra existenţei ţării este tot una”, spunea acum mai bine de un secol Spiru Haret, întemeietorul învăţământului modern în ţara noastră. Plecând de aici şi ţinând cont de actualul context, apare ca evident faptul că misiunea dascălilor Şcolii Gimnaziale nr. 5 „Cuza Vodă” este aceea de a construi o unitate de învăţământ de talie europeană. Împreună cu dumneavoastră, părinţii, ne propunem să abordăm cu succes cele două laturi ale pregătirii elevilor noştri pentru viaţă: cea ştiinţifică, dar şi cea cultural – spirituală, în deplină armonie cu ceea ce defineşte un învăţământ cu adevărat performant.
În primul rând, elevii se vor bucura nemijlocit de suportul cadrelor didactice în dobândirea de cunoştinţe şi norme morale ale traiului în societate, în consolidarea încrederii în forţele proprii pentru obţinerea de performanţe în domeniile în care dezvoltă abilităţi, identificate şi valorificate prin implicarea dascălilor.
Apoi, dar nu mai puţin important, elevii vor participa la activităţi extracurriculare desfăşurate în şcoală, la cursuri pe diferite specializări şi vor fi implicaţi în proiecte educaţionale la nivel naţional şi internaţional, în competiţii sportive, prin realizarea de parteneriate cu alte instituţii culturale.
Aceste deziderate le vom putea pune în practică doar cu sprijinul comunităţii locale şi în colaborare cu dumneavoastră, astfel încât elevii şcolii să beneficieze de o dezvoltare completă şi armonioasă a personalităţii lor, pe fondul acumulării de cunoştinţe solide întru luminarea lor.
„Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm”, a spus şi marele filosof roman Seneca pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ar trebui să fie misiunea tuturor celor implicaţi în acest delicat şi complex proces al educaţiei, sens al preocupărilor şi muncii noastre de zi cu zi din şcoală.


Misiunea scolii

„Vei reusi, ai incredere in tine si in noi!”


Show Comments