ico

Proiecte locale si nationale

You are here: Home » Proiecte locale si nationale

Proiecte locale si nationale

Discover Romania – prof.coordonatori Carmen Marinescu și Dana Antohie
Scop: Conștientizarea problemelor globale și modalități de intervenție, de implicare, de schimbare a comportamentelor față de mediul înconjurător.
Voluntari internaționali au fost prezenți în școala noastră, prezentându-și țara și motivând elevii să adopte o atitudine pozitivă față de problemele actuale ale omenirii.

România Pitorească – prof. coordonator Săndulache Georgeta
Scop: În cadrul proiectului național coordonat de Colegiul “Eudoziu Hurmuzachi” din Rădăuți, elevii clasei I B au reconstituit în culorile toamnei numele proiectului și al orașului în care locuiesc. Imaginile au fost promovate pe pagina de Facebook a proiectului.

Dăruim Crăciunul – prof. coordonator Carmen Tudose
Scop: Sprijinirea umanitară a elevilor din medii defavorizate cu rezultate foarte bune la învățătură și disciplină prin implicarea colegilor la activităţile de voluntariat ce contribuie la dezvoltarea competenţelor sociale şi a abilităţilor, la dezvoltarea armonioasă a personalităţii acestora. În cadrul lecțiilor de arte vizuale și abilităţi practice copiii îndrumați de cadrele didactice, au confecţionat felicitări, podoabe și cadouri cu tema „Sărbătoarea Crăciunului”. Acestea au fost vândute în incinta Centrului comercial Winmarkt.

O viata fara alcool, tutun sau droguri – coordonator Victorita Luparu

Scop: Promovarea unui stil de viaţă de calitate, conştientizarea de către elevi a necesităţii unui comportament sănătos în vederea unei dezvoltări fizice şi psihice normale, startul tuturor succeselor şcolare şi extraşcolare.

Educatie prin sport! – coordonator Victorita Luparu

Scop: Creşterea calităţii educaţiei în cadrul activităţilor extraşcolare – concursuri, excursii şi tabere tematice.

Traim, invatam, ne regasim in teatru – coordonator Adriana Stefanescu

Scop: Stimularea interesului elevilor pentru arta teatrală şi sensibilizarea acestora în vederea cunoaşterii şi protejării patrimoniului cultural naţional şi local.

Omagiu femeii crestine in prag de primavara – coordonatori Aurelia Gafton si Dana Nicoara

Scop: Dezvoltarea sentimentului creştinesc de compasiune şi de sensibilizare a elevilor asupra problemelor vârstei a III-a.

Simfonia anotimpurilor – coordonator Angela Grecu

Scop: Sensibilizarea copiilor în faţa frumuseţilor naturii, stimularea imaginaţiei creatoare şi consolidarea cunoştinţelor elevilor referitoare la caracteristicile anotimpurilor.


Lada cu zestre – coordonator Angela Grecu

Scop: Cultivarea dragostei pentru tradiţiile şi obiceiurile acestei zone si conştientizarea necesităţii de a cunoaşte şi transmite valorile păstrate de-a lungul timpului; Educarea copiilor în activităţi menite să contribuie la preluarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor; Vizitarea unor ateliere, muzee care contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor despre folclor; Educarea copiilor în spiritul păstrării şi transmiterii folclorului românesc.

Martisoare insufletite de copii – coordonator Cecilia Monica Paduraru

Scop: Dezvoltarea sentimentelor de dragoste, preţuire şi respect pentru persoanele în vârstă.

Lirica populara romaneasca – sursa de demnitate in sec. XXI – coordonator Adriana Stefanescu

Scop: Antrenarea elevilor în activităţi menite să contribuie la preluarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor populare.

Dinti sanatosi pentru un zambet frumos – coordonator Angela Grecu ( 2014 )

Scop: transmiterea sistematică a unor noţiuni şi cunoştinţe privind problemele legate de igiena dentară, formarea şi cultivarea interesului pentru problematica igienei dentare, dezvoltarea capacităţii de utilizare a normelor igienico-dentare.

Hortuscoordonator Mariana Vizinteanu  in parteneriat cu Gradina Botanica.( 2013 – 2014 )

Scop: punerea în practică a noţiunilor studiate până acum în clasa a V-a la orele de biologie (însămânțarea, repicarea, butășirea, transplantarea, despărțirea de tufe și lucrările în câmp).


loader

top

Show Comments